Cara Membina Menu Restoran Yang Akan Melonjakkan Jualan Makanan Dalam Talian

Adakah anda tahu bahawa 77% pelanggan menyemak tapak web restoran sebelum melawat? Apa yang anda fikir mereka cari di sana? Jelas sekali, jawapannya adalah menu dalam talian. Jika anda ingin menjual lebih banyak makanan dalam talian, menyiarkan menu yang sama yang anda ada di restoran anda tidak akan berfungsi. Anda perlu membuat menu dalam talian eksklusif. Di bawah, kami akan mengajar anda cara membina menu restoran yang dioptimumkan untuk jualan dalam talian.

Mengapa Membina Menu Restoran Dalam Talian Perlu

Mencipta menu digital pada zaman ini adalah perlu untuk mana-mana restoran yang ingin meningkatkan jualan dalam taliannya. Salah satu sebab utama mengapa membina menu untuk restoran dalam talian adalah idea yang baik adalah sekadar pendedahan .

Dengan mempunyai tapak web dan menyiarkan menu anda di sana, bakal pelanggan boleh menemui anda dalam talian. Ini datang sebagai tindak balas kepada dunia kita yang semakin digital. Semakin banyak masa yang kita luangkan di dalam rumah, semakin kecil kemungkinan kita menemui restoran dengan cara lama, dengan berjalan di sekitar bandar. Kini, kebanyakan orang mencari restoran dalam talian , dan di situlah anda perlu berada untuk membuat percikan.

Melihat menu restoran dalam talian membantu pelanggan memutuskan sama ada mereka mahu makan di sana atau tidak. Dan bukan itu sahaja. Jika anda membina menu restoran dengan pesanan dalam talian disertakan, mereka juga boleh membuat pesanan di tempat.

Menyiarkan menu dalam talian juga akan meningkatkan usaha SEO anda . Enjin carian seperti Google akan merangkaknya dan kemudian meletakkan restoran anda pada halaman pertama untuk hasil carian yang termasuk kata kunci yang telah anda gunakan dalam menu. Katakan anda menghidangkan pasta Itali tradisional. Orang yang mencari kata kunci ini mungkin terjumpa menu restoran anda dan menjadi pelanggan anda.

Cara Membina Menu Restoran Dalam Talian: Petua & Trik

Sertakan gambar makanan yang menyelerakan

Salah satu aspek paling penting dalam mana-mana menu restoran ialah foto yang anda gunakan untuk menarik perhatian orang ramai dan memujuk mereka untuk mencuba hidangan anda. Terutamanya berguna dalam menu dalam talian, gambar yang berkualiti tinggi dan tampan akan membuatkan pelanggan meleleh air liur, menjangkakan produk sebenar.

Jika anda ingin membuat kesan yang berkekalan, luangkan sedikit masa dan sumber untuk mengambil gambar profesional makanan anda. Anda boleh cuba melakukannya sendiri jika anda mempunyai sedikit pengetahuan tentang fotografi makanan. Namun, anda juga tidak akan menyesal mengupah jurugambar profesional.

Seterusnya

Leave a Reply